Un gand despre viitor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru că în 2018 se vor face 20 de ani de la ultima cupă mondială la care a participat echipa națională de seniori a țării noastre cred că a sosit timpul ca toți cei îndrăgositiți de fotbal să ne unim pentru a dezvolta un program național pentru fotbaliștii tineri.

Tocmai de aceea trebuie să convingem managementul cluburilor din prima ligă că fiecare club profesionist are nevoie de o academie de fotbal unde să fie formați jucătorii tineri. De asemenea, în cadrul cluburilor profesioniste e nevoie de o echipă B care să permită jucătorilor din segmentul de vârstă 18-21 de ani să continue pregătirea din cadrul academiei pentru a le fi ușurată trecerea la prima echipă.

Nu în ultimul rând, FRF trebuie să aprobe modificarea regulamentelor pentru ca dintr-un lot de 25 de jucători, cel puțin 10 să fie formați la nivel național și cel puțin 2 la nivelul clubului. În timp, numărul jucătorilor formați la nivel național și la nivelul cluburilor va trebui mărit.

De asemenea, trebuie limitat accesul jucătorilor din spațiun non-UE la maximum 2 (așa cum au procedat deja Franța, Italia, Spania), iar aceștia să poată primi permis de muncă numai în situația în care este vorba de fotbaliști excepționali. Personal nu aș permite legitimarea jucătorilor non-UE decât la cluburile din prima ligă pentru că este clar că dacă nu prezintă interes pentru aceste cluburi nu e vorba de jucători excepționali. Acesta este un apel pentru cei din familia fotbalului, pentru fani, spectatori și media să ne unim pentru binele jocului atât de iubit. Haideți să ne preocumpăm mai puțin de scandaluri și mai mult de fotbal.

Despre autor

Justin Ștefan is the General Secretary of the Romanian Professional Football League and is currently studying at Robbins-Madanes Training.