Perfecțiunea caietelor goale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei care mă cunosc, știu că îmi place să scriu de mână. Evident că sunt un mare fan al stilourilor și un adversar al pixurilor, care fac scrisul atât de impersonal. Îmi plac culorile cernelurilor, îmi place să încerc tot felul de caiete, cu dimensiuni diferite, de tipuri diferite. Și evident că îmi place să le țin cu paginile goale, deoarece mi se par perfecte.

 

Uitându-mă la interviul pe care Tim Ferriss l-a făcut cu Neil Gaiman, și fiind pasionat de caiete goale, m-a lovit imediat fraza lui Neil:

 

”Anything you do can be fixed. What you cannot fix is the perfection of a blank page.”

 

Și evident că mi-am dat seama de ce trebuie să am tot timpul câteva caiete neîncepute în casă. Din păcate, zilele astea nu prea pot fugi repede la Cărturești, să-mi cumpăr un caiet nou. Sincer, îmi e dor de un caiet nou de la Leuchtturm. Și, apropo, brandul ăsta este opțiunea lui Neil pentru primul draft al nuvelelor sale, scris întotdeauna de mână.

 

 

Interviul cu Neil este senzațional, vocea lui este hipnotică, așa că aveți toate ingredientele pentru a-l urmări timp de 90 de minute. Nu veți realiza când s-au scurs minutele  și vă asigur că orice material cu Neil este timp câștigat. Dacă aveți chef să încercați o nuvelă scrisă de Neil, vă recomand American Gods, pe care o puteți achiziționa de aici. Evident că există și un serial făcut după carte, pe care îl puteți urmări pe Amazon Prime. Dacă sunteți amatori de benzi desenate, vă recomand Sandman Omnibus (3 volume). Găsiți primul volum aici, și după aceea vă descurcați voi mai departe.

 

Altfel despre fotbal sau despre un fotbal altfel. E demersul pe care vi-l propun si mi-l propun si mie. Nu e un slogan, e o realitate care ne obliga, in cele din urma, pe toti. Daca tot o traim, poate n-ar fi rau sa ne-o si explicam. Dincolo de senzatii trebuie sa fie intotdeauna o certitudine.
Justin Stefan
Neil Gaiman

Despre autor

Justin Ștefan is the General Secretary of the Romanian Professional Football League and is currently studying at Robbins-Madanes Training.