Jucătorii din LaLiga sunt gata de testare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cluburile din LaLiga se pregătesc de reluarea antrenamentelor. Potrivit Marca ”Cluburile din LaLiga își vor putea relua antrenamentele la 48 de ore după ce jucătorii lor vor fi supuși unor teste pentru coronavirus. Jucătorii vor fi testați pentru COVID-19 în perioada 5-7 mai, cu condiția ca guvernul spaniol să dea undă verde acestei acțiuni”

Consiliul Național pentru Sport (Consejo Superior de Deportes), agenția guvernamentală responsabilă cu promovarea, planificarea și dezvoltarea sportului spaniol, consideră că este posibilă reluarea sezonului, dar așteaptă o decizie finală din partea Ministerului Sănătății. 

”Toate organizațiile care se gândesc să reia competițiile vor trebui să respecte un protocol complet care să detalieze condițiile de sănătate și operaționale pentru a asigura protejarea sănătății celor implicați”, a declarat Tin Meyer, președintele comisiei medicale UEFA, pentru spaniolii de la Marca. 

În cadrul unui comunicat remis presei în data de 23 aprilie, UEFA precizase că ”Scenariul ideal, în cazul în care evoluția pandemiei o permite, este finalizarea competițiilor interne suspendate în formatul lor inițial, care să permită cluburilor de fotbal să se califice pentru competițiile de cluburi UEFA pe baza meritului sportiv. În cazul în care acest rezultat nu va fi posibil, în special din cauza problemelor legate de calendar, ar fi preferabilă reluarea competițiilor interne suspendate într-un format diferit, care să le permită în continuare cluburilor să se califice pe baza meritului sportiv”

Despre autor

Justin Ștefan is the General Secretary of the Romanian Professional Football League and is currently studying at Robbins-Madanes Training.