Exercițiu de sinceritate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mulți prieteni mă întreabă de ce am început să abordez teme politice pe pagina mea de Facebook, în loc să mă rezum la zona de management sportiv, acolo unde am publicul meu și mă bucur de credibilitate? Ba unii dintre ei îmi sugerează chiar și răspunsul: ”Gata, te-ai hotărât să intri în politică”.

Sunt cititori care mă acuză că îmi promovez postările cu bani sau mă întreabă cine este, de fapt, în spatele meu?

Voi lămuri în cele de mai jos toate aceste întrebări.

Mult timp am tăcut, fără să spun public ce gândesc despre evenimentele petrecute mai ales în lumea politică. Am făcut-o pentru a mă proteja, în primul rând, pe mine. Pentru a nu atrage atenția asupra mea, pentru a nu deranja, pentru a fi în relații bune cu toată lumea. După care, am făcut-o pentru a nu mă certa cu prietenii, mulți dintre ei aproape fanatici atunci când vine vorba de politică. Până când l-am auzit pe Constantin Barbu, autorul ”Codului Invers. Arhiva înnebunirii și a uciderii nihilistului Mihai Eminescu”, spunând într-o conferință cât de important este să spui adevărul, indiferent dacă îți pierzi prietenii, deoarece numai așa poți rămâne cu conștiința curată.

Am mai tăcut pentru că am uitat de sacrificiul unor oameni nevinovați și curajoși, care neștiind de blatul ordina denumit în mod eronat ”revoluția română”, și-au dat viața pentru ca noi să trăim totuși în confortul libertății de exprimare. Să ne reamintim cu toții că art. 30 alin. (1) din Constituția României garantează dreptul la liberă exprimare: ”Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”.

Am mai tăcut pentru că eram conștient că adevărul asupra unui eveniment este deseori înlocuit de ceea ce gândesc oamenii despre acel eveniment, așa că mi-a fost teamă să nu contribui și eu la mistificarea adevărului.

Dar cu toate astea, am realizat că numai farsorii aleg să se manifeste în obscuritate. Putem ajunge la lumină doar dacă avem propria noastră conștiință, dacă judecăm la rece lucrurile multe și dacă renunțăm la egoism. Așa încât postările mele reprezintă un exercițiu de sinceritate, în primul rând față de mine, și, după aceea, față de toți cei care aleg să citească ceea ce scriu.

Pentru cei care cred că urmăresc să intru în politică, îi anunț public că se înșeală, deoarece nu mă regăsesc în niciunul dintre partidele de pe piața, entități lipsite oricum de ideologie și formate, în mare parte, din fanfaroni politici, interesați numai de combinații sau excitați peste măsură, dar dezinteresați total de soarta poporului român și a României.

Cat despre promovarea postărilor, consider că este necesară, deoarece astfel mă asigur că gândurile mele, exprimate liber, pot ajunge la cât mai mulți oameni, iar dacă unii dintre ei, își deschid ochii și mintea, refuzând să mai fie manipulați, înseamnă că mi-am făcut datoria.

În spatele meu nu se află nimeni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor

Justin Ștefan is the General Secretary of the Romanian Professional Football League and is currently studying at Robbins-Madanes Training.