Ce cărți am pe noptieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noptiera albă geme de cărți care așteaptă să fie deschise.

Nu îmi place să citesc o singură carte. De aceea, noptiera mea suportă atâta greutate. Cred că dac-ar avea minte, m-ar înțelege. ”Cuget, deci exist”, spunea Decartes. Adică să înțeleg că noptiera nu există, mă întreb eu în glumă?

Prietenul meu Marius, mi l-a recomendat acum câteva săptămâni pe Ion Coja. Am reușit să găsesc pe Okazii, un exemplar din ”Marele manipulator și asasinarea lui Culianu, Ceaușescu, Iorga”. Cartea a apărut în 2012, la Editura Națiunea din București. Am avut norocul să dau peste un exemplar cu autograf: ”Domnului general Mihai Caraman omagiile autorului, Ion Coja, 28 mai 2013”.

O altă carte pe care o citesc în perioada asta este ”O contraistorie a filosofiei. Înțelepciunile antice”, scrisă de francezul Michel Onfray și apărută în 2008, la editura Polirom din Iași. Lucrarea are în acest moment 11 volume, primele 6 dintre ele fiind traduse și în limba română, în timp ce volumele de la 7 la 11 sunt disponibile doar în limba franceză.

Mai sunt și cărți pe care le răsfoiesc din când în când, în funcție de stare sau de necesitate, cum ar fi Operele lui Michel Foucault, primul volum al Operelor lui Colette sau Gramatica franceză a Maurice Grevisse.

În final, vreau să vă fac o mică destăinuire: cred că mă apropii de criza bărbatului de 40 de ani. Nu, nu mă uit după fete tinere și nici nu mă bate gândul să-mi iau vreun Porsche. M-am apucat să citesc Harry Potter. Am început cu Piatra filosofală.

Despre autor

Justin Ștefan is the General Secretary of the Romanian Professional Football League and is currently studying at Robbins-Madanes Training.